Direktlänk till inlägg 22 december 2015
Lite julfix men ingen stress. I vår familj handlar julen om att umgås och att äta gott.
Och jag har ju världens bästa assistenter!
(Sanningen att säga så är det ju maken som drar det tyngsta lasset).
Banff hjälpte mig i alla fall att läsa receptet till rödbetssalladen. Och sedan satt både Lava och hon och kontrollerade att jag verkligen gjorde rätt. Visst ser de lite tveksamma ut!? Kände mig nästan lite övervakad ... Fast, jag erkänner, all hjälp uppskattas.
I år blev det en vegansk hemmagjord variant. Efter ett recept i Matmagasinet VEGO. Och den blev grymt god!
I går påbörjade vi en grönkåls-kimchi. Nu ska den stå i rumstemperatur för att fermentera sig. Och i morgon till lunch får vi provsmaka. Det blir mycket grönt på julbordet i år. Men de köttprodukter vi väljer kommer naturligtvis från Tomas på Erikssons Kött- och Charkbod på Vikingagatan – bästa charken!
I morgon ska jag göra en variant på mina RAW-bollar – med pepparkakssmak. Och om orken finns blir det nog en saffransfudge, även den RAW. Så blir julgodiset hemma hos oss.
Nu ska jag gå och lägga cashewnötterna i blöt. För annars blir det ingen fudge!
Alla bilder/bildcollage i bloggen är mina egna (om inte annat anges). All text och alla bilder på den här bloggen är skyddade av upphovsrätts-lagen. De får inte användas utan mitt tillstånd. Vill du låna/köpa bilder kontakta mig på teresa64@live.se
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|